top of page

Çevre dostu, çağdaş ulaşımda dünyada bir ilk’e Vesiile olduğumuz için mutluyuz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in çevre dostu ulaşım vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesine kattığı 10 elektrikli aracı MOOV Araç Paylaşım Uygulaması aracılığıyla İzmirlilerin hizmetine sundu. Bu uygulama, bir belediye iştirakinin özel otomobil paylaşım sistemine kendi elektrikli araçlarını dahil ettiği dünyadaki ilk uygulamalardan biri.



Bu uygulamanın lansman toplantısında, iklim krizinin elektrikli araçlara yönelimi artırdığını ve paylaşımlı araç kullanımının dünya şehirlerinin ulaşım planlamasında önemli yer tutmaya başladığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir’de vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve iklim kriziyle mücadele etmek için bir yandan Belediyemizin elektrikli araç filosunu büyütüyor, diğer yandan bu araçların bir kısmını paylaşıma açıyoruz. Belediyemizin İZELMAN bünyesindeki elektrikli araç filosu 50 taşıttan oluşuyor. Bunların 40’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri ve şirketlerimiz tarafından kullanılıyor. Biri benim makam aracım, şehir içi ulaşımda onu kullanıyorum. Bugün lansmanını yaptığımız 10 elektrikli aracı ise İzmir’de faaliyet gösteren MOOV Araç Paylaşım Sistemi'ne entegre ederek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bu uygulamamız bir Belediye iştirakinin özel otomobil paylaşım sistemine kendi elektrikli araçlarını dahil ettiği dünyadaki ilk uygulamalardan biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yönüyle ülkemize de ilham veriyor” dedi.




Bizde çağdaş uygulamanın ve paylaşım ekonomisi katkısından dolayı tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzelman ve Moov çalışanlarına teşekkür ediyor, bu projenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz.




66 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page