top of page

Pandemi Dönemi Elektrikli Taşıtların Satışını Olumlu mu Etkiliyor?


Merhabalar,


İçinde bulunduğumuz 2020 yılının ilk 9 ayında İngiltere’deki elektrikli taşıt satışları, 2019 yılının tamamına kıyasla % 76,1 oranında artmış durumda.


Smart Energy International ( smart-energy.com) tarafından yayınlanan bir habere göre, İngiltere otomotiv pazarında geçtiğimiz Eylül ayı satışları 328,041 adet ile 2019 yılı Eylül ayına nazaran %4,4 düştü. Yani, 2000 li yılların en düşük Eylül ayı satışı görüldü. Buna karşılık, pilli ve elektrikli taşıtların satışları geçen Eylül ayında 21,903 adede ulaştı. Bu rakam, Mart 2020 ayında görülen 11,694 adetlik rekor satışın neredeyse iki katı.



Analistler, bu artışın birikmiş siparişlerden kaynaklandığını ve alınan ön taleplerle desteklendiğini söylüyor olsa da, uygulanan vergi indirimlerinin elektrikli taşıtları cazip kıldığı da bir gerçek.


İngiltere pazarına bu yıl yeni elektrikli taşıt modelleri giriyor. Tesla Model 3, Vauxhall Corsa-e, Volkswagen ID.3 gibi yeni çıkan modeller, müşterileri cezbediyor. Lityum-İon pil fiyatlarının ucuzlaması da içten yanmalı motorlara karşı fiyat avantajı sağlıyor.

Ön araştırmalar; Covid-19 sürecinde iyileşen hava kalitesinin korunması isteğinin de elektrikli taşıt satışlarını arttırdığını gösteriyor. Yani, Covid-19, müşteri talebini elektrikli taşıtlara yönlendiriyor demek yanlış olmaz!


Gelecek yazılarımda görüşmek üzere sağlıkla kalın.


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page