Gizlilik Politikası

Vesiile Paylaşım Ekonomisi Çözümleri Yönetim Danışmanlığı A.Ş (“Vesiile” “bizi/bize,” "biz," ya da “bizim”) web sitemizi, www.vesiile.com ("Web Sitesi(leri)"), mobil uygulamalarımızı ("Uygulamalar") ve diğer ürün, hizmet ve özelliklerimizi kullanımınız dahilinde gizliliğinizi korumaya ve bunlara saygı göstermeye kararlıdır. (Web Sitesi, Uygulamalar ve diğer içerik, hizmet ve ürünler işbu Hükümler dahilinde birlikte “Ürün” ve/veya “Ürünler” olarak anılacaktır. Ürünler, Vesiile A.Ş’nin tek taraflı inisiyatifine bağlı olarak muhtelif zamanlarda güncellenebilir.) Bu gizlilik politikası (“Gizlilik Politikası”) ve yine burada atıfta bulunulan diğer dokümanlar, Ürünlerle bağlantılı olarak sizlerden topladığımız yahut sizler tarafından sağlanan kişisel verilerin işlenmesine ait esasları ortaya koymaktadır. Kişisel verilerinizle ilgili uygulamalarımızı ve kişisel verilerinizi nasıl toplayacağımızı, kullanacağımızı ve açıklayacağımızı anlamak için lütfen aşağıda yer alan hususları dikkatlice okuyunuz.

 

1. TOPLAYABİLECEĞİMİZ VERİLER

Sizinle ilişkili şu verileri toplayabilir ve işleyebiliriz:

 

• Şunları da içeren kişisel veriler; örneğin, adınız ve soyadınız, e-posta adresiniz, şifreniz ve bazı durumlarda telefon numaranız, Ürünlerin kullanımı ile ilgili veriler ve aşağıda yer alan 4. Maddede ayrıntılı olarak açıklandığı üzere sizi bireysel olarak tanımlayabilecek veya sizinle bireysel olarak çevrimiçi iletişime imkân tanıyabilecek izleme teknolojileri tarafından toplanan veriler.

 

•Vesiile A.Ş, kredi veya banka kartı (“Ödeme Kartı”) verisi toplamaz ve işlemez. Uygulama içi satın almalara ilişkin Ödeme Kartı verileri Apple ve Google tarafından toplanmaktadır. Web Sitesi aracılığı ile yapılan satın almalara ilişkin olarak Ödeme Kartı verileri ise ödeme hizmeti sağlayıcılarımız tarafından toplanıp işlenmektedir. Söz konusu servis sağlayıcılar, bize genellikle sakladıkları verileri kullanarak ek satın almalar yapmanızı sağlayan benzersiz ve anonim bir “token”, kart türü, kartınızın son kullanma tarihi, fatura adresi ve kart numaranızın son dört hanesi gibi birtakım sınırlı veriyi sunmaktadır.

 

• İşletim sistemi sürümü, cihaz tipi ve sistem performans verileri türünden Cihaz Bilgileri.

 

• Madde 4'te detaylarıyla açıklandığı üzere izleme teknolojileri yoluyla toplanan veriler.

 

• Ürünleri “Arkadaşını Getir” sistemimiz üzerinden kullanmak üzere Arkadaşınızı davet etmek istediğinizde, sizden kendilerinin ad soyad ve e-posta adresi bilgilerini istiyor olacağız. Bu verileri ise onları Ürünlere dahil olmaları yönündeki davetimizi göndermek için kullanacağız. Söz konusu verileri yalnızca davetiye göndermek ve “Arkadaşını Getir” programımızın verimliliğini izlemek amacıyla saklıyoruz. Eğer Arkadaşlarınız kendilerine ait verileri silmemizi isterlerse, davetiyelerde tarif edilecek vazgeçme adımlarını izleyerek ya da info@vesiile.com adresine bir adet e-posta göndererek her daim yapabilirler.

 

2. GİZLİLİK VE GÜVENLİK

Kişisel verilerinizin güvenliği bizim için çok önemlidir. Bu minvalde bize sunduğunuz kişisel verileri iletimleri esnasında ve edinilmeleri sonrasında korumak için genel kabul görmüş standartları takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Kişisel verilerinizin güvenliğine ilişkin herhangi bir sorunuz varsa, bize info@vesiile.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Kişisel verilerinizi, aşağıda yer alan "Kişisel Verilerin Açıklanması" bölümünde sayılanlar dışında, yürürlükteki düzenlemelerde tanımlanan nitelikte bir açık rıza olmaksızın üçüncü taraflarla paylaşmıyoruz.

 

3. BÜLTENLER VE DİĞER ELEKTRONİK İLETİŞİM

An’da Burada tarafından e-posta ve/veya anlık bildirimler aracılığıyla promosyon içerikleri almak üzere bültenlerimize kaydolursanız, sunduğunuz verileri talep ettiğiniz iletişimi sürdürmek üzere kullanacağımızı belirtmek isteriz. Söz konusu e-posta iletileri altında yer alan “Aboneliği İptal Et” butonuna tıklayarak veya info@vesiile.com adresine başvurarak ticari ileti aboneliğinizi iptal etmek istediğinizi bize bildirebilirsiniz. Bu yöndeki talebinizin hemen ardından sizi e-posta listemizden çıkaracağız. Anlık bildirimler almak istemiyorsanız, bunları cihazınızın üzerinden kolaylıkla kapatabilirsiniz.

 

Telefon numaranızı; Uygulamalarımıza ait bağlantıların bulunduğu SMS’ler almak gibi hususi amaçlar dahilinde bizimle doğrudan veya üçüncü bir taraf dolayımıyla paylaşmanız halinde, tarafınıza bu amaçlara yönelik SMS’ler gönderilebilecektir (“SMS Hizmeti”). Bu hizmet kapsamında bazı hallerde standart SMS ücretini ödemeniz gerekebileceğini de hatırlatmak isteriz. Lütfen istediğiniz her an bu hizmetten ayrılabileceğinizi unutmayın.

 

4. İZLEME TEKNOLOJİLERİ

An’da Burada, analiz (analytics) şirketi ortakları ile birlikte çerezler, işaretçiler, etiketler ve komut dosyaları gibi teknolojiler kullanır. Bu sayede; tıpkı kullanıcı adı ve şifrenizi bir kez girdiğinizde açılan her yeni sayfada söz konusu veri girişinin otomatik olarak hatırlanıyor olması örneğindeki gibi, aynı verileri birden fazla kez girme zahmetine gerek kalmaz. Ürünleri kullanımınız esnasında yaşadığınız deneyimin ölçümlenmesi de yine bu teknolojiler vasıtasıyla mümkün olmaktadır.

 

Ürünlere ait reklam faaliyetlerini yönetebilmek için Google ve Facebook gibi üçüncü taraflarla iş ortaklığı yapıyoruz. Üçüncü taraf iş ortaklarımız, sizlere yeniden hedefleme (retargeting) nev’inden reklamlar sunabilmek maksadıyla veri toplayabilmek için çerez vb. teknolojileri kullanabilir. Bu doğrultuda izleme teknolojilerine karşı oluşturduğunuz sinyallere (ör: Do-Not-Track, “DNT”) her daim olması gerektiği gibi yanıt veremeyebiliriz. İnternette gezinme verilerinizin davranışsal reklamcılık amacıyla kullanılmasının önüne nasıl geçilebileceği de dahil olmak üzere, ilgi alanına dayalı reklamlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.aboutads.info/choices adresini ziyaret edebilirsiniz. Her koşulda, bunun size reklam gösterilmemesi anlamına gelmeyeceğini lütfen unutmayın. Söz konusu üçüncü taraf platformlarında genel-geçer reklamlar almaya devam edebilirsiniz. Diğer taraftan Google hesabınız üzerinde reklam tercihlerini değiştirmek de sizin için işlevsel bir çözüm olabilir.

 

Kullanıcılar, Ürünlere; üçüncü taraf platformlarında yer alan içeriklerimizi yahut sponsorlu reklamlarımızı tıklamak suretiyle eriştiklerinde bu durumdan haberdar olabilmek için üçüncü taraf izleyicileri kullanıyoruz. Ürünlerimiz, istatistiksel verileri toplamak için Google Analytics kodlarını kullanır. Google Analytics, Ürünleri ziyaret edenlerin sayısını ve Ürünlerin kullanım hacimlerini doğru bir şekilde tahmin etmemize yardımcı olacak çerezler barındırmaktadır. Tüm bunlar, Ürünlerin herhangi bir anda en hızlı şekilde çalışmasını sağlayacak iyileştirmeleri yapabilmek için gereklidir. Google Analytics'in bu verileri nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi için www.google.com/analytics adresini ziyaret edin.

 

Yukarıda arz ve izah edilen izleyicileri yürürlükte bulunan yasal düzenlemelerin müsaade ettiği sınırlar dahilinde kullanabilmek için rızanızı alacağız.

 

An’da Burada tarafından kullanılan çerezlerin türleri, faaliyetlerinin nasıl kısıtlanabileceği ile bunları tarayıcınızın ayarları üzerinden ne şekilde devre dışı bırakabileceğiniz gibi konular hakkında daha fazla bilgi için lütfen An’da Burada Çerez Politikası’na göz atın.

MOBİL ANALİZ (ANALYTICS)

 

Akıllı telefonunuzda kullandığınız mobil uygulamamızın işlevsellik durumunu daha verimli şekilde analiz edebilmek için mobil analiz (analytics) yazılımları kullanıyoruz. Bu yazılımlar, Ürünler ile ne sıklıkta etkileşime girdiğiniz, Ürünler içerisinde meydana gelen olaylar, toplu kullanım ve performans verileri ve Uygulamaların nereden indirildiği gibi verileri kaydedebilir ve işleyebilir. Mobil analiz yazılımı dahilinde depoladığımız verileri, mobil uygulama üzerinden ilettiğiniz kişisel verilere bağlayabiliriz.

 

LOG DOSYALARI

 

Çoğu web sitesinde olduğu gibi belirli verileri topluyor ve otomatik olarak log dosyalarında saklıyoruz. Bu veriler İnternet Protokolü (IP) adreslerini, tarayıcı türünü, internet servis sağlayıcısını (ISP), yönlendirme ve çıkış sayfalarını, işletim sistemini, tarih ve zaman damgasını ve/veya tıklama verilerini içerebilir.

 

E-posta bültenimizi HTML biçiminde alırsanız, bülteni açtığınızda bu durum tarafımıza bildirilir. Aynı şekilde bültendeki bağlantılara yaptığınız tıklamalar da kaydedilir. Bu veriler ve diğer istatistikler, içeriğimizin o an itibariyle ne çapta ilgi uyandırdığını tespit etmek ve bahis konusu içeriğe ilişkin gelecekteki kararlarımızı daha sağlıklı verebilmek için birlikte kullanılır.

5. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

 

Ürünler vasıtasıyla bize sunduğunuz tüm veriler istisnai durumlar haricinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bulunan güvenli sunucularda saklanır. Bunun yanında tüm ödeme işlemleri de SSL teknolojisi kullanılarak şifrelenecektir. Ödemeye ilişkin veriler, ödeme hizmeti servis sağlayıcımız tarafından saklanacak olup bu veriler hiçbir şekilde An’da Burada sunucularına aktarılmaz. Size, Ürünler'in belirli bölümlerine erişmenizi sağlayan bir şifre verdiğimizde yahut söz konusu şifre bizzat sizin tarafınızdan oluşturulduğunda bu şifreyi gizli tutmak bütünüyle sizin sorumluluğunuzdadır. Şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı ve sık sık değiştirmenizi öneririz. İnternet üzerinden veri iletimi ne yazık ki hiçbir risk barındırmayan ve bütünüyle güvenli bir yol değildir. Kişisel verilerinizi korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacak olsak da Ürünlere iletilen verilerinizin güvenliğini garanti edemeyiz. İletim esnasında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa dair risk size aittir. Ancak verilerinizi güvenli şekilde aldıktan sonra herhangi bir yetkisiz erişim durumunun ortaya çıkmaması için bir dizi detaylı prosedür ile birlikte oldukça katı güvenlik tedbirleri uyguluyoruz.

 

 

6. KURUMSAL PAYLAŞIM VE DİĞER TOPLULUKLAR

 

An’da Burada her ne kadar bir tüketici ürünleri şirketi olsa da her geçen gün Ürünleri çalışanlarına ve üyelerine sunmak isteyen büyük tüketici topluluklarının (şirketler, üniversiteler, hastaneler, vb.) (“Topluluklar”) ilgisini çekmektedir. Ürünleri, bir Topluluk tarafından sağlanan erişim kodu yahut o gün itibariyle uygulanacak başkaca bir yolla kayıt olarak kullanmaya başladıysanız, ("Topluluk Aboneliği") Topluluğun; e-posta adresinize, Ürünleri kullanmaya başladığınız kayıt tarihine ve Ürünleri son kullandığınız tarihe erişimi olabileceğini unutmayınız. Ek olarak Topluluk, anonimleştirilmiş genel kullanım verilerine de erişim sağlayabilir. Topluluk tüm bunların yanında ancak ve ancak yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca tespit edilen usule uygun olarak bu tür bir paylaşım için rıza vermeniz halinde bireysel kullanım verilerinize de erişebilir.

7. TEK SEFERLİK GİRİŞ

 

Facebook Connect gibi oturum açma hizmetlerini kullanarak Ürünlerimizde oturum açabilirsiniz. Bu hizmetler kimliğinizi doğrular, size belirli kişisel verileri (adınız ve e-posta adresiniz gibi) bizimle paylaşma ve kayıt formunu otomatik olarak doldurma seçeneği sunar. Facebook Connect gibi hizmetler, Ürünlerimizdeki etkinliğinizle ilgili gelişmeleri ağınızdaki diğer kullanıcılarla paylaşabilmeniz için profil sayfanıza veri gönderme gibi seçenekler de sunmaktadır.

 

8. VERİ HAKLARI

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) paylaşıma konu veriler ve bu verilerin nasıl kullanılacağına ilişkin daha fazla şeffaflık sağlamak ve bireylere kişisel verileri üzerinde daha etkin bir kontrol sunabilmek üzere tasarlanmış düzenlemelerdir.

 

Bu doğrultuda, şeffaflık ve kişisel verilere gösterdiğimiz özen ekseninde birbirleri ile çok büyük ölçüde paralellik arz eden KVKK ve GDPR düzenlemelerini tüm dünyadaki kullanıcılarımız açısından üstün bir standart olarak kabul ederek uyguluyoruz.

 

Yürürlükteki düzenlemeler uyarınca, verilerinize ilişkin temel haklarınız bunlarla sınırlı olmamak üzere şu şekildedir:

 

Erişim Hakkı: Veri sahibi, kişisel verilerine ve aşağıdaki bilgilere erişme hakkına sahiptir: (i) Veri işleme amaçları (ii) İlgili kişisel veri kategorileri (iii) Kişisel verilerin açıklandığı veya açıklanacağı alıcılar veya alıcı kategorileri (iv) Kişisel verilerin saklanması açısından öngörülen süre (v) Otomatik karar alma mekanizmasının kullanılıp kullanılmadığı ile eğer kullanılıyorsa bunun sonuçları. Ürünlerdeki "Kişisel Bilgilerim" sekmeleri aracılığıyla bu tür verilerin kolayca görüntülenebilmesi için bir müstakil ekranlar sağlıyoruz.

 

Düzeltme Hakkı: Veri sahibi, kendisi ile ilgili doğru olmayan kişisel verilerin düzeltilmesini isteme hakkına sahiptir.

 

Unutulma Hakkı: Veri sahibi, kendisi ile ilgili kişisel verilerin herhangi bir gecikmeye mahal verilmeksizin silinmesini talep etme hakkına sahiptir. An’da Burada, talep üzerine verilerinizi, sizi bireysel olarak tanımlamak üzere asla yeniden yapılandırılamayacak şekilde kalıcı ve geri alınamaz bir biçimde anonimleştirecektir. Ancak, bu mutlak bir hak değildir ve An’da Burada’nın bu tür verileri tutmak için yasal veya meşru gerekçeleri olabilir.

 

İşleme Faaliyetlerini Kısıtlama Hakkı: Veri sahibi; kişisel verilerin doğruluğuna veri sahibi tarafından itiraz edilmesi, işleme faaliyetinin yasa dışı olması veya şirketin ürün ya da hizmetlerini sunmak için artık kişisel verilere ihtiyaç duymaması gibi hallerde işleme faaliyetini kısıtlama hakkına sahiptir.

 

Veri Taşınabilirliği Hakkı: Veri sahibi; kendisi ile ilgili olarak An’da Burada’ya sağlamış olduğu kişisel verileri yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilecek bir formatta talep etme hakkına sahiptir. Ayrıca veri sahibinin, An’da Burada’nın herhangi bir engellemesi ile karşılaşmaksızın bu verileri rakip olsun olmasın başka bir şirkete iletme hakkı da mevcuttur. Bu hak yalnızca kişisel verilerinizin işlenmesi sizin rızanıza veya bir sözleşmeye dayanıyorsa ve bu işlem otomatik yollarla gerçekleşmişse geçerlidir.

 

İtiraz Hakkı: Veri sahibi kişisel verilerinin işlenmesine itiraz etme hakkına sahiptir. Bununla birlikte, An’da Burada, işlemeye devam etmek için birtakım zorlayıcı meşru gerekçelere dayanabilir. Kişisel verileriniz doğrudan pazarlama amacıyla işlendiğinde, istediğiniz zaman bu verilerin işlenmesine itiraz etme hakkına sahip olduğunuzu hatırlatırız. Özellikle, bu hakkı, alınan ticari iletilerin en altında bulunan “Abonelikten Çık” butonuna tıklayarak veya An’da Burada hesabınıza giriş yapıp buradaki talimatları uygulayarak ve gizlilik tercihlerinizi yöneterek kullanabilirsiniz.

 

Yetkili Denetim Otoritesine Şikayette Bulunma Hakkı: An’da Burada’nın kişisel veri koruma uygulamaları hakkında şikayette bulunmak için denetim otoritesiyle iletişim kurabilirsiniz.

İstediğiniz zaman değiştirmek veya güncellemek üzere, bir çevrimiçi hesap aracılığıyla veya info@vesiile.com adresine e-posta göndererek kişisel verilerinize erişebilirsiniz. Talebinize yürürlükteki düzenlemelere uygun olarak makul bir zaman dilimi içinde cevap vereceğiz.

 

 

9. VERİLERİN KULLANIMI

 

Topladığımız verileri aşağıdaki şekillerde kullanıyoruz:

  • Size Ürünler sunmak.

  • Sorularınızı, bilgi taleplerinizi yanıtlamak veya şikayetlerinizi değerlendirmeye almak.

  • Ürünler aracılığıyla sağlanan içeriğin siz, bilgisayarınız veya diğer cihazlarınız için en verimli olacak şekilde sunulmasını sağlamak.

  • Yürürlükteki düzenlemeler uyarınca bu tür iletileri almak için rıza verdiğiniz ölçüde, ticari e-postalar gibi promosyon iletileri göndermek.

  • Sizinle aramızda akdedilen sözleşmelerden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmek.

  • Talebiniz halinde Ürünlere ait interaktif özelliklere erişiminizi sağlamak.

  • Ürünlerin özellik ve içeriklerindeki güncellemeler veya değişiklikler hakkında bilgi vermek.

  • Kullanıcı gruplarını genel coğrafi pazarlar (posta kodu, bölge veya ülke gibi) üzerinden tanımlamamıza yardımcı olacak geniş ve spesifik olmayan coğrafi konumunuzu tespit etmek.

  • Web sitesi üzerinden yapılan alışverişlerde ödeme işlemcilerimize sağlanan posta kodları üzerinden câri satış vergilerini hesaplamak.

  • Yukarıda yer alan 6. Madde kapsamında izah edildiği şekilde Ürünlere kayıt olmanız ve onları kullanmaya başlamanız hakkında Topluluğunuzu bilgilendirmek.

  • Yürürlükteki düzenlemeler uyarınca bu yönde bir rıza verdiğiniz takdirde reklamlarımızı Facebook veya Google gibi üçüncü taraf platformları aracılığıyla sizlere sunmak.

  • Yürürlükteki düzenlemeler uyarınca bu yönde bir rıza verdiğiniz takdirde SMS Hizmetleri sunmak.

  • Ödeme ve siparişlerinizi yönetmek.

  • Eğer mevcut bir kullanıcımız iseniz, sizinle daha önce satın aldığınız ürün ya da hizmetlere benzer ürün ya da hizmetlerle ilgili bilgileri yalnızca elektronik haberleşme yolu ile paylaşıyor olacağız.

  • Sizden, araştırma amaçlı kullandığımız bazı anketleri doldurmanızı (her ne kadar yanıt vermek zorunda olmasanız da) isteyebiliriz.

10. KİŞİSEL VERİ İŞLEME AMAÇLARI

 

Vesiile A.Ş’nin ; GDPR ve KVKK’nın ilgili hükümleri uyarınca sahip olduğu meşru menfaatler ile kişisel veri işleme amaçları aşağıda yer aldığı gibidir:

 

Vesiile A.Ş ile aranızda akdedilen ve Ürünleri kullanımınızdan (sipariş ve ödeme de dahil olmak üzere) kaynaklanacak veri işleme faaliyetlerine dair hükümler de ihtiva eden sözleşmedeki (An’da Burada Hüküm & Koşulları) koşulların yerine getirilmesi;

 

Vesiile A.Ş’nin kişisel verilerin işlenmesindeki meşru menfaatleri, daha spesifik olarak şu şekildedir:

  • Vesiile A.Ş’nin hesabınız, ücretsiz üyeliğinizin ücretli abonelik programlarından birine yükseltilmesi ve Ürünlerimize ait yeni özellik ve güncellemelerle ilgili bilgilendirici ve tanıtıcı materyaller sunabilmek maksadıyla tarafınıza e-posta ve anlık bildirim gönderilebilmesine ilişkin ticari menfaatimiz.

  • Ücretli abonelikler ile ilgili promosyon teklifleri ve/veya indirimler sunulabilmesine ilişkin ticari menfaatimiz.

  • Ürünleri kullanımınıza bağlı olarak size özel veya sizin için özelleştirilmiş içerikler sunulabilmesine ilişkin ticari menfaatimiz.

  • Ürünleri kullanımınızla ilgili olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek maksadıyla veri toplanabilmesine ilişkin ticari menfaatimiz.

  • Vesiile A.Ş’nin “hediye” programı aracılığıyla üçüncü bir kişi yararına An’da Burada abonelikleri satın alma fırsatları sunulabilmesine ilişkin ticari menfaatimiz.

  •  “Arkadaşlarınızı” Vesiile A.Şdavet etmenizle ilgili tekliflerin sunulabilmesine ilişkin ticari menfaatimiz.

  • Sizlere; hesabınız, farkındalık deneyiminiz ve tekliflerimize dair sorularınız ya da müşteri hizmetleri personelimize yönelttiğiniz diğer hususlar hakkında kolayca erişilebilir bir müşteri hizmetleri iletişimi sunulabilmesine ilişkin ticari menfaatimiz.

  • Ürünlerle ilgili yaşanabilecek planlı olmayan kesintiler veya teknik hatalar hakkında veri toplanabilmesine ilişkin operasyonel menfaatimiz.

  • Finansal kayıtlarımızın gerçeğe uygun olarak tutulması vb. yasal yükümlülüklerimize uyum sağlanabilmesine ilişkin operasyonel menfaatimiz.

 

 

11. KİŞİSEL VERİLERİN AÇIKLANMASI

 

Kişisel verilerinizi grup şirketleri, hissedarlar ve bağlı ortaklıkları da dahil olmak üzere grubumuzun herhangi bir üyesine açıklayabiliriz. Aynı zamanda bu verileri aşağıda yer alan hâl ve durumlarda üçüncü kişilerle paylaşabiliriz:

 

  • Kişisel verilerinizi bazı hallerde, Ürünlerimizi tamamlayıcı nitelikte ürün ya da hizmetler sunan üçüncü taraflara kullanıcı deneyimini geliştirmek maksadıyla açıklayabiliriz.

  • Servis sağlayıcılarımızın (hosting, IT, pazar analizi, ödeme hizmeti sağlayıcıları vb.) An’da Burada’ya hizmet verebilmek için ihtiyaç duyması halinde kişisel verilerinizi servis sağlayıcılarımıza açıklayabiliriz. An’da Burada servis sağlayıcıları ile imzaladığı bağlayıcı sözleşmelerde kişisel verilerinizin gizlilik ve güvenliğinin temin edilmesini zorunlu kılmaktadır.

  • Herhangi bir şirketi, hisselerini yahut müstakil bir ticari işletmeyi satın almamız yahut şirketimizi, hisselerimizi yahut bir ticari işletmemizi satmamız halinde kişisel verilerinizi söz konusu şirket ya da ticari işletmenin olası alıcı ya da satıcılarına açıklayabiliriz.

  • Bazı hallerde hususi talebinize bağlı olarak kişisel verilerinizi, talep ettiğiniz hizmetlerin icra edilebilmesi için üçüncü taraflara açıklayabiliriz. (Ör: SMS Hizmeti)

  • Celplerin yanıtlanması ve benzeri herhangi bir hukuki yükümlülüğü yerine getirebilmek veya aramızda akdedilen sözleşmeleri uygulamak ya da An’da Burada’nın, müşterilerimizin yahut diğerlerinin hak ve menfaatlerini korumak için kişisel verilerinizi açıklamamız ya da paylaşmamız gerekebilir. Bu, yolsuzluğun önlenmesi ve kredi riskinin azaltılması amacıyla diğer şirket ve kuruluşlarla yapılması muhtemel veri alışverişlerini de içerir.

  • Aboneliğiniz 6. Madde tahtında bir Topluluk Aboneliği ise kişisel verilerinizi Topluluğunuzla paylaşabiliriz.

  • Yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca tespit edilen usule uygun olarak bu tür bir paylaşım için rıza vermeniz halinde, Facebook ve benzeri üçüncü taraflarla bu üçüncü taraf platformları üzerinde Vesiile A.Ş reklamları sunabilmek için kişisel verilerinizi paylaşabiliriz.

 

 

12. VERİ SAKLAMA

 

Kişisel verileriniz Vesiile A.Ş tarafından işbu tarih itibariyle yürürlükte olan düzenlemeler uyarınca tespit edilen sürelerde saklanmaktadır. Şöyle ki:

 

  • Hesabınızla ilgili veriler: Bu veriler hesabınızın silinmesinin ardından aksi yönde bir talebiniz bulunmadıkça saklanmaz.

  • Satın almalarınızla ilgili işlem verileri: Bu tür veriler sözleşme ilişkisi boyunca, sonrasında ise yasaların ve hukuki düzenlemelerin talep ettiği süreler dahilinde uygun şekilde saklanır. Bu verilerin Ödeme Kartı bilgilerini ihtiva etmediğini ve bunların An’da Burada tarafından değil, yalnızca ve yalnızca ödeme hizmeti sağlayıcılarımız tarafından işlendiğini lütfen unutmayın.

  • Ticari iletilerle ilgili veriler: Ticari iletilerle ilgili rızanızı geri alıncaya dek bu verileri kullanmaya devam ediyor olacağız.

  • Verileriniz istek ve talepleriniz doğrultusunda toplandığında: Bu tür veriler, söz konusu istek ve taleplerinizi değerlendirmek ve yanıtlamak için gerekli olan süre boyunca saklanır.

  • Çerezler ve diğer izleyiciler terminalinize yerleştirilmelerinin ardından 12 ay boyunca orada tutulur.

 

Diğer tüm veriler ise ticari ve operasyonel amaçlarımızın yerine getirilebilmesi için gereklilik arz eden süre boyunca hukuki yükümlülüklerimize uygun olarak saklanır.

 

 

13. İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RIZANIN GERİ ALINMASI

 

Birtakım işleme faaliyetleri ile ilgili olarak yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca tespit edilen usule uygun olarak rıza vermeniz halinde bu rızayı info@vesiile.com adresine e-posta göndererek her daim geri alabilirsiniz.

 

 

14. ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİNE AİT BAĞLANTILAR

 

Ürünler kimi zaman, iş ortağı networklerimizin, reklam verenlerimizin ve bağlı kuruluşlarımızın Ürünlerine ve/veya web sitelerine yönelen bağlantılar içerebilir. Bu bağlantılara tıklarken, söz konusu harici web sitelerinin kendilerine ait müstakil gizlilik politikaları olduğunu ve bu web siteleri veya politikaları ile ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmediğimizi lütfen unutmayın. Lütfen, mevzubahis web sitelerine herhangi bir kişisel veri göndermeden önce bu politikaları kontrol ettiğinizden emin olun.

 

 

15. SOSYAL MEDYA ARAÇLARI

 

Ürünlerimiz, Facebook “Beğen” düğmesi ve “Paylaş” düğmesi gibi araçları veya birtakım “mini programları” içerebilir. Bu araçlar; İnternet Protokolü (IP) adresinizi veya hangi sayfayı ziyaret ettiğiniz gibi verileri toplayabilir ve özelliklerinin düzgün çalışmasını sağlayabilmek için çerez kullanabilir. Söz konusu sosyal medya araçları üçüncü bir taraf aracılığı ile sunuluyor olabilir. Bu araçlarla girdiğiniz etkileşimin o aracı sağlayan şirketlere ait gizlilik politikaları üzerinden yönetildiğini lütfen unutmayın.

 

 

16. Vesiile.com’un KÜÇÜKLER TARAFINDAN KULLANIMI

                           

Kayıtlı bir kullanıcı olarak üye olabilmek için 18 yaşında yahut kendi iliniz, bölgeniz veya ülkenizde yasal olarak kabul edilen erginlik yaşında olmanız gerekmektedir. 18 yaşının ya da yasal erginlik yaşının altında olan kimseler Ürünleri yalnızca veli veya vasilerinin rızası ve gözetimi ile onlara ait hesapların altında kullanabilirler.

 

 

17. GİZLİLİK POLİTİKASINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

 

İşbu Gizlilik Politikasını, veri uygulamalarımıza ilişkin nihai değişiklikleri yansıtmak üzere her daim güncelleyebiliriz. Eğer politikalarımızda herhangi bir maddi değişiklik yaparsak, söz konusu değişiklikler yürürlüğe girmeden önce sizleri Ürün içi bildirimler, e-postalar ve başkaca yol ve yöntemlerle bilgilendireceğiz. Her durumda gizlilik uygulamalarımızla ilgili en güncel bilgileri ihtiva eden bu sayfayı periyodik olarak gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

 

 

18. DİĞER ÜLKELERE VERİ AKTARIMI

 

Yukarıda Vesiile A.Ş kişisel verilerinizi açıklayabileceği belirtilen bağlı kuruluşlar, hizmet sağlayıcılar veya diğer üçüncü taraflar, bulunduğunuz ülke sınırları dışında -özellikle Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliği, İsviçre ve Birleşik Krallık sınırları dışında mukim olabilir.

Böyle bir durumda An’da Burada yürürlükteki düzenlemeler uyarınca; KVK Kurumu veya Avrupa Komisyonu onaylı Standart Sözleşme Klozları’nın kullanımı da dahil olmak üzere kişisel verilerinizin yeterli düzeyde korunmasını sağlayacak tüm kurumsal ve teknik önlemlerin alınmasını talep edecektir.

 

 

Vesiile Paylaşım Ekonomizi Çözümleri Yönetim Danışmanlığı  A.Ş.

Esentepe Mahallesi, Yıldız Posta Caddesi, No:21/1 Şişli, İstanbul